Xylamin® plus kapszula

A Xylamin plus kapszula olyan étrend kiegészítő készítmény, amely egyben tartalmaz perilla olajat, halolajat vitaminokat és ásványi anyagokat – összesen 18 féle hatóanyagot.

Tulajdonságainak következtében a Xylamin plus kapszula nemcsak egy 18-féle alkotóelemből álló étrend-kiegészítő, hanem egy olyan készítmény, amely speciális összetételének és kapszula-bevonatának köszönhetően biztosítja, hogy a szervezet a lehető legjobban hasznosítsa a bevitt vitaminokat, ásványi anyagokat és omega-3 zsírsavakat is.

A kapszulából a hatóanyagok a felszívódás helyén,  a vékonybélben  szabadulnak fel, ami a kapszulahéj speciális összetételének köszönhető.

Jellemzők

 • A megfelelő felszívódását tudományos adatok igazolják
 • A gyomorsav-ellenálló kapszulahéj lehetővé teszi a hatóanyagok eljutását a felszívódás helyére, a vékonybélbe. Ezt klinikai vizsgálat is igazolja. (Kurowska E.M. et al: Prostaglandins Leukot. Essent. Fatty Acids. 2003 Mar; 68 (3); 207-12.)
 • Az összetevő vitaminokat, ásványi anyagokat és omega-3 zsírsavakat egy dobozon belül tartalmazza
 • Halolaj tartalma ellenére sincs kellemetlen halíze
 • Gluténmentes
 • A kiváló minőségét német gyártó garantálja: a Xylamin plus kapszula a jó gyártási gyakorlat (GMP) előírásainak maximális betartásával készül Németországban

7 990 Ft

(114,14.-/db)

Leírás

A Xylamin plus kapszula olyan étrend-kiegészítő, amely:

 • többszörösen telítetlen zsírsavakat, valamint zsírban oldódó, A-, D-, E-, K- vitaminokat, vízben oldódó C-, B1-, B2-, B6-, B12- vitaminokat, fólsavat, cinket, vasat és szelént tartalmaz,
 • szabadalommal védett felszívódást elősegítő hordozórendszerrel biztosítja ezek optimális felszívódását,
 • Perilla és halolaj, valamint a zsírban oldódó vitaminok által csökkenti az oxidatív szabadgyökök mennyiségét a szervezetben,
 • segít visszaállítani az omega-3 és omega-6 zsírsavak megfelelő arányát.

Kifejezetten ajánljuk

 • Akinek fontos az omega-3 zsírsav, vitaminok, ásványi anyagok egyidejű pótlása
 • Akinek fontos a tudományosan bizonyított vitamin felszívódás
 • Akinek fontos az antioxidáns ellátottság
 • Egészségmegőrzésre
 • Ha a stressz vagy környezeti hatások következtében legyengült az immunrendszer
 • Felfokozott, rohanó életmód esetén
 • Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú étrend esetén
 • Akinek fontos a költséghatékonyság

Mitől igazán különleges a Xylamin plus kapszula?

 • Összetétele gondoskodik a gyors felszívódásról és a mikrotápanyagok könnyebb bejutásáról a bélnyálkahártyán keresztül a véráramba. Mindezeknek létrejöttéhez a mikrotápanyagoknak és zsírsavaknak el kell érniük a bélszakaszt.

Ennek érdekében a Xylamin plus kapszula még egy újdonsággal rendelkezik: xilózzal keményített, gyomorsavellenálló zselatin kapszula héjjal. Ez az újszerű technológia biztosítja a késleltetett (pH-tól független) mikrotápanyag- és zsírsavfelszabadulást a vékonybélben, amit 30-45 perc múltán ér el.

 • Nagy mennyiségben tartalmaz Perilla olajat, amit a kínai gyógyászatban már régóta alkalmazott növény magjából nyernek.

Összetevők

A Perilla olaj tartalom

A Perilla (Perilla frutescens) vagy kínai bazsalikom, népies nevén vad szezám, fekete csalán a Távol-Keleten tradicionálisan alkalmazott gyógy- és fűszernövény. Kínában széles körben ismeretes az orvoslásban, míg Japánban elsősorban fűszerként és zöldségként használják. Jellegzetes, egyedi mogyorószerű aromás íze van, aminek köszönhetően szívesen alkalmazzák akár főzésnél is. Leveleiből és virágjából gyógytea készíthető, melyet elsősorban gyulladáscsökkentő hatása miatt fogyasztanak.
A Perilla mag olaj jelentősége igen magas, mintegy 60% alfa-linolénsav tartalmában rejlik. Az alfa-linolénsav (ALA) telítetlen omega-3 zsírsav, mely a többi esszenciális zsírsavval együtt alapvető fontosságú az emberi szervezet számára. biokémiai reakciók ezreiben játszik szerepet, beleértve az immunrendszer működését, az állóképesség javítását, valamint a szív-és érrendszerre, a szaporítószervekre és idegrendszerre gyakorolt előnyös hatását. Mivel az ember szervezete ezeket nem képes önmaga előállítani, a táplálékkal kell bejuttatni.

A Perilla olajnak számos előnye van pl. a bakteriális- és vírusos fertőzésekben, a bőr egészségének fenntartásában, az allergiás folyamatok megelőzésében, hogy csak néhányat említsünk.
Az alfa-linolénsav biokémiai reakciók ezreiben játszik szerepet, beleértve az immunrendszer működését, az állóképesség javítását, valamint a szív- és érrendszerre, a szaporítószervekre és idegrendszerre gyakorolt előnyös hatását.

A Perilla  olaj  gazdag a gyulladásgátló, antibakteriális, antioxidáns és antiallergén hatású polifenolokban.

Zsírban oldódó vitaminok

Az A-vitamin szerepet játszik a sejtosztódásban, a bőr és a nyálkahártyák épségének fenntartásában, valamint az immunrendszer megfelelő működésében. Ezen kívül nélkülözhetetlen normál látás fenntartásában. Kiváló A-vitamin  forrás a máj, a tojássárgája, a tej, a tejtermékek, a tengeri halak.

Felnőtteknek ajánlott napi A-vitamin szükséglet 800 µg/nap.­­*

A D3-vitamin mindenekelőtt felelős a csontok felépítésének folyamatában szerepet játszó kalcium és foszforfelvételéért, támogatja az immunrendszer normál működését. Hozzájárul az egészséges csontozat, fogazat és izomműködés fenntartásához. Természetes forrás a tej, tejtermékek, tojás, máj. Napsütéses időszakban 10-30 perces napfürdő serkenti a D-vitamin termelődést.

Ajánlott napi bevitel felnőtteknek 5 µg.*

Az E-vitamin antioxidánsként közömbösíti a szabadgyökök káros hatásait, részt vesz az immunrendszer normál működésében. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Természetes forrásai a diófélék, búzacsíra, napraforgóolaj.

Ajánlott napi bevitel felnőtteknk 12 mg. *

A K-vitamin fontos szerepet játszik a véralvadási faktorok képződésében. Ezenkívül, szerepe van a normál csontanyagcserében is. Megtalálható a zöld leveles zöldségfélékben (spenót, saláta, brokkoli káposzta), szójabab, tojás, tej.

Ajánlott napi bevitel felnőtteknek 75 µg*

Vízben oldódó vitaminok

A C-vitamin támogatja a normál immunrendszert és védi a sejteket az oxidatív szabadgyököktől. Szerepet játszik a csontok, a porc és inak, valamint a normál kötőszövet képződésében, elősegíti a táplálékból történő vasfelszívódást. Hozzájárul ezeken kívül az bőr, az idegrendszer és vérerek normál állapotának fenntartásához. Természetes forrása többek között a paprika, citrusfélék, kivi, kelbimbó, brokkoli.

Ajánlott napi bevitel felnőtteknek 80 mg.*

A B1-, B2-vitamin, mint koenzimek részt vesznek a normál szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcsere folyamatokban.

A B1-vitamin hozzájárul a szív és az idegrendszer normál működéséhez és a normál pszichológiai funkciók fenntartásához. Természetes forrásai a gabonafélék, hüvelyesek, húsfélék, diófélék.

Ajánlott napi bevitel felnőtteknek 1,1 mg.*

A B2-vitamin elősegíti a természetes látást, az idegrendszer normál működését, csökkenti a fáradtságot.  A tejben, tejtermékekben, tojásban, teljes kiőrlésű gabonafélékben fordul elő.

Ajánlott napi bevitel felnőtteknek 1,4 mg.*

A B12-vitamin és folsav közreműködik a normál vérképződési folyamatokban, segít fenntartani a vér normál homocisztein szintjét.

A B12-vitamin a fentieken kívül elősegíti az immunrendszer és az idegrendszer normál működését. B12-vitamin források az állati eredetű élelmiszerek (pl. tejtermékek, húsok, máj, tojás, hal).

Ajánlott napi bevitel felnőtteknek 2,5 µg.*

A Folsav elősegíti az immunrendszer normál működését. Megtalálható a zöldségfélékben, teljes kiőrlésű gabonafélékben.

Ajánlott napi bevitel felnőtteknek 200 µg.*

Ásványi anyagok, nyomelemek

A szervezet szöveteiben és a testnedvekben nagy mennyiségű ásványi anyag található. Az ásványi anyagok beépülnek a fogakba, a csontozatba, a szövetekbe, az izmokba, a vérsejtekbe és az idegekbe. Létfontosságúak a szervezet fizikai és mentális egészségének megőrzésében.
Az ásványi anyagok számos biológiai folyamatban katalizátorként vesznek részt. Ilyen az izomműködés, az idegi jelátvitel, és a tápanyagok hasznosítása.

A vas hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, a megfelelő vörösvérsejt és hemoglobin képződéshez, szerepet játszik a sejtosztódásban, részt vesz az energia-termelő anyagcsere folyamatokban. Megtalálható a vörös húsokban, leveles zöldségekben, tojássárgájában, teljes kiőrlésű gabonafélékben.

Ajánlott napi bevitel felnőtteknek 14 mg*

A cink hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, a bőr normál állapotának fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál csontozat nfenntartásához. Megtalálható a teljes kiőrlésű gabonafélékben, diófélékben, májban, kagyló- és rákfélékben, zöld leveles zöldségekben.

Ajánlott napi bevitel felnőtteknek 10 mg* 

A szelén hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az egészséges haj és köröm megőrzéséhez. Előfordul a halfélékben, húsokban, a teljes kiőrlésű gabonafélékben, brokkoliban, hagymában.

Ajánlott napi bevitel felnőtteknek 55 µg*

*Felnőttek számára ajánlott napi vitamin és ásványi anyag bevitel referencia értékek (NRV) a 1169/2011/EU rendelet XIII. melléklete alapján.

Gyakran ismételt kérdések

Olvassa el az étrendkiegészítő kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre adott válaszokat!

Mik azok az omega-3 zsírsavak?

A többszörösen telítetlen omega-3-zsírsavak, az alfa-linolénsav (ALA), dokozahexaénsav (DHA) és eikozapentaénsav  (EPA) bizonyos sejtek, sejtcsoportok működésére modulálólag hatnak. A szervezet nem tudja előállítani ezeket a zsírsavakat, ezért elegendő mennyiségben kell bejuttatni a szervezetbe. A szervezetben az alfa-linolénsav dokozahexaénsavvá és eikozapentaénsavvá alakulhat át. A zsíros halak nagy mennyiségben tartalmaznak EPA-t. További források a lenolaj, repceolaj, szójaolaj és a perillaolaj.

A DHA hozzájárul a normál agyműködés és látás fenntartásához (ehhez napi 250 mg bevitelére van szükség), a DHA és EPA hozzájárulnak a szív megfelelő működéséhez.

Az összetevők közül melyik vitamin és ásványi anyag mire jó?

 Az A-vitamin, D3-vitamin, C-vitamin, B6-vitamin, B12-vitamin, Vas, Cink, Szelén és Folsav hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.

 • Az A-vitamin, a B2-vitamin és a B3-vitamin hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához.
 • Az A-vitamin, a B2-vitamin, a B3-vitamin és a Cink hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához.
 • A B2-vitamin, a B12-vitamin, a C-vitamin, az E-vitamin, a Cink és a Szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
 • A C-vitamin, a D-vitamin és a B12-vitamin, a Folát és a Vas szerepet játszik a sejtosztódásban.
 • A D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához, valamint a vér normál kalciumszintjének fenntartásához.
 • A K-vitamin és a Cink részt vesz a normál csontozat fenntartásában.

Mit jelent az FS-ADEK és B-CEZISE elnevezés a dobozon?

 Az FS-ADEK és B-CEZISE a kapszulákban lévő összetevők elnevezéseinek kezdőbetűit jelenti. Az FS (németül „Fettsäure”, magyarul zsírsavak”) megjelölés utal a zsírsav tartalomra, míg az ADEK a zsírban oldódó A-, D-, E- és K-vitamin tartalomra. A B-CEZISE névben a B megjelölés a B-vitaminokat jelöli, míg a CEZISE a C-vitamin, vas (németül „Eisen”), cink és szelén tartalmat jelöli.

Mi a perilla olaj?

Perilla (Perilla frutescens) vagy kínai bazsalikom, népies nevén vad szezám, fekete csalán A Perilla Távol-Keleten tradicionálisan alkalmazott gyógy- és fűszernövény. Kínában széles körben ismeretes az orvoslásban, míg Japánban elsősorban fűszerként és zöldségként használják. A növény maga víz- és napfénykedvelő,  60-80 cm magas, közepes vízigényű, palántázható. Kiültetése május végén ajánlott, októberben virágzik.  Bárhol termelhető. A perilla egynyári növény, létezik zöld és lila levelű fajtája is. A lila (vagy piros) levelű fajtáját elsősorban dísznövényként, a zöld levelűt a magja miatt gyógyászati célra alkalmazzák. A növény magjából préselik az omega-3 zsírsavban igen gazdag perilla olajat. Leveleiből és virágjából gyógytea készíthető, melyet elsősorban gyulladáscsökkentő hatása miatt fogyasztanak. Enyhén fűszeres aromájú, nagyon kellemes ízű. A növénynek ismert mellékhatásai nincsenek.

A növény kivonatainak és az azokból izolált komponenseknek (luteolin, kávésav, rozmaringsav) az elvégzett kutatások eredményei alapján antiallergiás és gyulladáscsökkentő hatás tulajdonítanak. Az előnyös élettani hatásokat komplex módon, azaz az allergiás és gyulladásos folyamatok több támadáspontján fejtik ki. A Perilla mag olaj jelentősége igen magas, mintegy 60% alfa-linolénsav tartalmában rejlik. Az alfa-linolénsav (ALA) telítetlen omega-3 zsírsav, mely a többi esszenciális zsírsavval együtt alapvető fontosságú az emberi szervezet számára.

Mivel az ember szervezete ezeket nem képes önmaga előállítani, a táplálékkal kell bejuttani. Az ALA biokémiai reakciók ezreiben játszik szerepet, beleértve az immunrendszer működését, az állóképesség javítását, valamint a szív-és érrendszerre, a szaporítószervekre és idegrendszerre gyakorolt előnyös hatását. Az alfa-linolénsav a szervezetben az emésztés folyamán arachidonsavvá, dokozahexaénsavvá és eikozapentaénsavvá alakul át.

Szedhetik-e gyermekek is a Xylamin plus kapszulát?

A Xylamin plus kapszula 12 éves kor felett adható.

Meddig szabad szedni a Xylamin plus kapszulát?

Kúra-szerű alkalmazása esetén kezdetben legalább 3 hónapon át érdemes szedni. A kúra a továbbiakban korlátlan ideig folytatható.

Okoz-e mellékhatásokat a Xylamin plus kapszula?

Nincs ismert mellékhatása. A Xylamin plus kapszula jól tolerálható, hosszantartó szedése is ajánlott.

Tartalmaz a Xylamin plus kapszula glutént vagy laktózt?

A Xylamin plus kapszula gluténmentes, gluténérzékenység esetén is szedhető. Nyomokban tartalmazhat laktózt.

Kialakulhat-e kölcsönhatás más gyógyszerekkel Xylamin plus kapszula szedése során?

A Xylamin plus kapszula K-vitamin tartalmánál fogva kumarin-típusú véralvadásgátló gyógyszerekkel és acetilszalicilsavval együtt adva, valamint az E-vitamin és alfa-linolénsav kombinációja kölcsönhatások kialakulásához vezethet, a vérzési idő meghosszabbodhat. Kérje kezelőorvosa véleményét a szedést illetőleg.

Étkezés előtt, vagy után kell bevenni a kapszulákat?

Az FS-ADEK kapszulákat (ezüst színű levél) naponta 3-szor, étkezés közben kell bevenni egy pohár vízzel. A B-CEZISE kapszulákat (arany színű levél) minden második nap este egy pohár vízzel kell bevenni.

Gyakori kérdések a fizetéssel és szállítással kapcsolatban:

Személyes átvétel
Vegye át rendelését díjmentesen az M-Medical Holding Zrt. székhelyén.
Cím: 2040 Budaörs, Károly király út 39.
Nyitva: Hétfőtől csütörtökig 8-16:00-ig, pénteken 8-14:00-ig, szombat, vasárnap és munkaszüneti napon zárva.
A fizetés készpénzzel történhet.

Szállítási költség: 0 Ft

Magyar Posta

Megrendelését az MPL futárszolgálat szállítja házhoz, vagy csomagautomatába legfeljebb 90 munkanapon belül.

Szállítási költség:

 • MPL házhozszállítás bruttó 1.990 Ft
 • MPL csomagautomata, postapont bruttó 990 Ft
Bankkártyás utánvét fizetés további díja: bruttó 377 Ft
Készpénzes utánvét fizetés további díja: bruttó 1.003 Ft

FOXPOST csomagautomata
Megrendelését FOXPOST csomagautomatából veheti át 1-5 munkanapon belül.
A FOXPOST csomagautomatánál a csomag átvételkor bankkártyával fizethet.

Szállítási költség

 • csomagautomata esetén: 1.330 Ft
 • házhozszállítás esetén: 2.590 Ft

Hogy lehet fizetni?

Áruházunkban bankkártyás online fizetéssel, vagy utánvéttel fizethetsz, a választott szállítási módtól függően.

Személyes átvétel esetén készpénzes fizetéssel.

MPL házhozszállítás és csomagautomatába/csomagpontra szállítás esetén bankkártyás online fizetéssel vagy utánvéttel (készpénzzel/bankkártyával).

FOXPOST csomagautomatába, vagy FOXPOST házhozszállítás esetén bankkártyás online fizetéssel vagy bankkártyás utánvéttel.

Hogy tudom visszaküldeni a terméket, ha nem felel meg?

A terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában vesszük vissza.
A termék visszaküldési címe:
M-Medical Holding Zrt., 2040 Budaörs, Károly király út 39.
A csomag feladási díja a feladót terheli!

Mennyibe kerül a szállítás?

Személyes átvétel
Vegye át rendelését díjmentesen a M-Medical Holding Zrt. székhelyén.
Cím: 2040 Budaörs, Károly király út 39.
Nyitva: Hétfőtől csütörtökig 8-16:00-ig, pénteken 8-14:00-ig, szombat, vasárnap és munkaszüneti napon zárva. A fizetés készpénzzel történhet.

Szállítási költség: 0 Ft

Belföldi futárszolgálat

Megrendelését a Foxpost futárszolgálat, vagy az MPL szállítja házhoz.
Szállítási költség:

 • Foxpost: 2.590 Ft
 • MPL: 1.990 Ft

Csomagpont/csomagautomata
Megrendelését FOXPOST csomagautomatából veheti át 1-5 munkanapon belül. A FOXPOST csomagautomatánál a csomag átvételkor bankkártyával fizethet.

Szállítási költség:

 • FOXPOST: 1.330 Ft
 • MPL: 990 Ft

Mennyi időbe telik a kiszállítás?

Visszaigazolás
Minden rendelésről e-mailes visszajelzést küldünk. Ez azt jelenti, hogy a rendelés feladását követően egy automatikus e-mailt kap a rendelés beérkezéséről és (később) egyet a várható szállítási időpontról.

Szállítás
A küldemények kézbesítése, szállítása az MPL futárszolgálattal és vagy a FOXPOST csomagküldővel történik. A termék szállítási idejét a futárszolgálat visszaigazoló e-mail tartalmazza. A szállítás időpontjáról lehetősége van egyeztetni a visszaigazoló e-mailben található telefonszámon.

 • Szállítási módok: Futárszolgálat, Csomagküldő automata
 • Kiszállítási idő: várhatóan 2-5 munkanap (Az MPL-nél előfordulhat hosszabb szállítási idő).

MPL további információk: https://www.posta.hu/kuldemeny_erkezese/haznal_torteno_csomagkezbesites

A FOXPOST automaták listáját és további FOXPOST információt itt találsz: https://www.foxpost.hu/csomagautomatak