Skip to main content

Xylamin plusz kapszula

( Írta: Dr. Vitális Zsuzsanna, gasztroenterológus szakorvos)

A kiegyensúlyozott, megfelelő összetételű étrend biztosítja a vitaminszükségletet. Azonban még az egészséges emberek is sokszor hibásan táplálkoznak időhiány, nem megfelelő ismeretek, rossz szokás miatt.  Különböző funkcionális és szevi eredetű panaszok esetén a beteg a tüneteket – sokszor jogosan, de néha ok nélkül – bizonyos ételek elfogyasztásához kapcsolja, és diétáját ezek kihagyása határozza meg. Az elfogyasztható táplálékok körét folyamatosan szűkítve előfordul, hogy a beteg végül már csak pl. főtt rizst eszik. Betegségek esetén a beteg étvágya romlik és ez befolyásolja az étrendjét. Egy jól felépített diéta tartalmazhatja ugyan a szükséges vitaminokat és nyomelemeket, gyakran mégis azt látjuk, hogy ez nem így van, és az egyoldalú táplálkozás bizonyos vitaminok hiányához vezet. Az étrend helyes mederbe terelése nem mindig könnyű feladat. A berögzött szokásait a beteg nehezen engedi el, a dietetikai képzés a mindennapokban gyakran nem kivitelezhető. Ugyanakkor a nyomelemek és vitaminok hiánya további problémákhoz vezet, mely a betegséglefolyást kedvezőtlenül befolyásolhatja. Ilyenkor helyes a táplálkozást vitaminkészítményekkel kiegészíteni.

A Xylamin egy olyan táplálékkiegészítő, mely a vitaminokat,  nyomelemeket, zsírsavakat megfelelő összetételben tartalmazza. A kapszula speciális összetételének köszönhetően ellenáll a gyomorsav romboló hatásának és olyan hordozó anyagokat tartalmaz, melyek optimalizálják a felszívódást.

Jól ismert, hogy az egyes vitaminok és nyomelemek a fő hatásuk mellett fontos szerepet játszanak az immunrendszer megfelelő működésében (A-vitamin, D3-vitamin, C-vitamin, B6-vitamin, B12-vitamin, Vas, Cink, Szelén és Folsav), a gyulladásos folyamatok szabályozásában (B2-vitamin, a B12-vitamin, a C-vitamin, az E-vitamin, a Cink és a Szelén – ezek az antioxidánsok), a nyálkahártyák áteresztőképességének az optimalizálásában (A-vitamin, a B2-vitamin és a B3-vitamin).  Minden élethelyzetben fontos, hogy a szervezet hozzájusson a megfelelő mennyiségű vitaminokhoz és nyomelemekhez. A mindennapi rohanó életünkben, különösen a téli hónapokban, amikor nem ér minket megfelelő mennyiségű napfény, nem eszünk elég zöldséget és gyümölcsöt, hasznos a vitaminkészítmények fogyasztása.

A Xylamin plusz kapszula nagy mennyiségben tartalmaz perilla olajat, mely a kínai orvoslásban is használt hatóanyag.  A Xylamin rendkívüli előnye, hogy a vitaminokat és nyomelemeket, az omega-zsírsavakat könnyen és biztosan felszívódó formában tartalmazza. A kapszula olyan xilóz tartalmú zselatin, mely ellenálló a gyomorsavval szemben, és amely a vékonybélben felszabaduló vitaminoknak, nyomelemeknek, zsírsavaknak a bél felszívóhámon történő átjutását megkönnyíti.

Mindenkinek hasznos a szedése, akiknek a túlhajszolt életvitelük, vagy bizonyos szükséges, esetleg maga által választott diéta miatt egyoldalú a táplálkozása.


Xylamin plus kapszula helye az étrend-kiegészítők között
 
(Írta: Dr. Miheller Pál gasztroenterológus szakorvos)

Testünk és szellemünk megújulásához sokféle táplálék-összetevőre van szükségünk. A legfontosabb építőanyagok cukrok, fehérjék és zsírok. Ezeket makrotápanyagoknak nevezzük, tulajdonképpen ezek a szervezet építőkövei. Megfelelő felhasználásukhoz azonban szükségünk van az úgynevezett mikrotápanyagokra is. Ezek – bár sokkal kisebb mennyiséget kell elfogyasztanunk – nélkülözhetetlenek a makrotápanyagok megfelelő mennyiségű és arányú beépüléséhez. A mikrotápanyagok közé tartoznak az ásványi anyagok és a vitaminok. Előbbiek szervetlen vegyületek, a vitaminok pedig olyan anyagok, melyek az életben maradáshoz nélkülözhetetlenek. Ezt tükrözi a nevük is –a „vita” latinul életet jelent.

Modern táplálkozás-tudományi kutatások igazolták, hogy a XXI. századi étkezési szokások mellett még a fejlett országokban sem ideális az elfogyasztott ásványi anyagok mennyisége, minősége és egymáshoz viszonyuló arányuk. A modern táplálkozástudomány az ilyen típusú hiányállapotok pótlására ajánlja a multivitamin készítményeket.

A nyugatias életforma miatt fokozott igénybevételnek kitett szervezetnek egyértelműen több vitaminra van szüksége, azonban néha ez sem elegendő.
A Xylamin plus egy olyan multivitamin készítmény, ami nem csak a vízben és zsírban oldódó vitaminok pótlására alkalmas, hanem egyben hozzájárul  a szervezet megfelelő omega-3 zsírsav ellátásához. Ez a természetes eredetű perilla- és halolajtartalmának köszönhető. Ebben a tekintetben a magyarországi multivitamin piacon egyedülálló.

Összetevői között megtalálhatjuk az egyik legerősebb antioxidáns hatással bíró vitamint, az E-vitamint is. Az E-vitamin számos, a  szervezet elöregedésében döntő szerepet játszó szabadgyököt semlegesít. Jótékonyan befolyásolja az immunrendszert, segíti az ellenálló képesség fokozását. Ezt a hatást fokozza az A- és C-vitamin. Hasonló hatású a Xylamin plus kapszulában szintén megtalálható szelén.

A zsírban oldódó D-vitamin a harmadik olyan anyag, mely kiemelkedő fontosságú a vitaminok közül. Újabban vált ismertté, hogy a D-vitamin a legtöbb immunsejt egészséges működéséhez elengedhetetlen vitamin. Mivel képződése számos külső körülménytől függ, a D-vitamin hiány az egyik leggyakrabban elszenvedett hiányállapot.

A Xylamin plus tehát számos olyan vitamint, ásványi anyagot és speciális zsírsavat tartalmaz, mely segít a szervezetnek abban, hogy mihamarabb regenerálódjon, és újult erővel nézhessen szembe a modern kor kihívásaival.


Xylamin Plus összefoglaló

(Írta: Dr. Darvas Emilia gasztroenterológus szakorvos)

A betegségek megelőzésében, vitalitásunk megőrzésében kiemelten fontos a  kiegyensúlyozott tápanyagellátás, az optimális tápláltsági állapot.

Az utóbbi időben sok szó esik az egészséges táplálkozásról, egyre tudatosabban választunk, hogy mi kerüljön az asztalunkra. A kiegyensúlyozott táplálkozás fontos részét képezik a vitaminok, ásványi anyagok és telítetlen zsírsavak, melyeknek az immunrendszer működése, a gyulladásos, szív- és érrendszeri és daganatos megbetegedések megelőzése tekintetében kiemelten fontos szerep jut.  A nem megfelelő összetételű táplálkozás nyomot hagy a bőrünkön, befolyásolja a hajunk, körmünk állapotát is. Egyszóval a megfelelő vitamin, antioxidáns és nyomelem ellátás segít a szervezet belső egyensúlyának megteremtésében, hogy energikusnak érezzük magunkat és jól érezzük magunkat a bőrünkben.

A túlhajszolt, rohanó életmód, a nem megfelelő táplálkozási szokások, a dohányzás, a stressz, a testsúlycsökkentés céljából, vagy esetleg étel intolerancia miatt tartott sok esetben egyoldalú diéta miatt azonban a táplálékkal nem tudjuk a megfelelő vitamin- és ásványi anyag szükségletet biztosítani. Az őszi-téli időszakban csökken a szervezet természetes védekezőképessége, ezáltal fogékonyabbá válunk a megbetegedésekre.

A tápanyagok fontos alkotóelemei a telítetlen zsírsavak, melyek jelentős antioxidáns hatással rendelkeznek, ezzel járulva hozzá az immunrendszer védekezőképességéhez. Ezen felül nélkülözhetetlenek a zsírban oldódó vitaminok, a magnézium, cink, szelén felszívódásához.

Ezek hiányában károsodik a szervezet természetes védekezőképessége, megnő a gyulladásos, daganatos, szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata.

A táplálék kiegészítők között kiemelkedő hatékonyságú a Xylamin Plus, mivel egy speciális gyomorsav ellenálló zselatin-kapszulahéjba zárva a hatóanyagok a felszívódás helyén  a vékonybélben  szabadulnak fel.

Kiemelkedően magas omega-3 zsírsav tartalma miatt igen hatékony antioxidáns, így különösen hatékony a stressz, a dohányzás, a táplálkozási hiányállapotok okozta külső-belső károsodások helyreállításában, az immunrendszer erősítésében.

A magas omega-3 tartalom részben a növényi eredetű Perilla olaj-,  részben az állati eredetű halolaj tartalomnak köszönhető.

Magas zsírsavtartalma miatt a benne lévő zsírban oldódó vitaminok és ásványi anyagok is sokkal könnyebben hasznosulnak.

A kiváló minőséget a német gyártó garantálja, az anyaországban a készítmény tápszernek minősül.

Kúraszerű alkalmazása javasolt a stresszes, rohanó mindennapokban, dohányzás, egyoldalú táplálkozás esetén, betegségből történő felgyógyulást követően, illetve az őszi-téli időszakban az immunrendszer megerősítésére, bőr, -köröm-, és hajproblémák, antiaging kezelések kiegészítésére, a rendszeres testmozgás mellett a csontozat erősítésére mindazoknak, akiknek fontos, hogy a táplálékkiegészítő megbízható, hatékony, a szervezet védekező- és regeneráló képességét több ponton támogató készítmény legyen.


Táplálék- kiegészitők

(Írta: Dr. Kovács Ágota gasztroenterológus)

A betegségek megelőzésének, az egészség megőrzésének alapvető feltétele a megfelelő tápanyag ellátás, az optimális tápláltsági állapot.

A megfelelő tápláltsági állapot egy egyensúlyi állapot  a tápanyagok mennyisége, összetétele, valamint a szervezet szükséglete között .

Ezt az egyensúlyt megzavarhatja a csökkent bevitel, a  megnövekedett szükséglet, vagy a felhasználás zavara. Különösen figyelni kell a kiegyensúlyozott táplálkozásra fokozott fizikai vagy szellemi igénybevétel, különböző megterhelések idején.

Hangsúlyozni kell, hogy a  hiányállapot nem mindig jár fogyással, az  ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok hiánya  súlyvesztés nélkül is lehetséges.

 A táplálék-kiegészitők jobb tápláltságot biztosító bontott, tisztitott tápanyagok, melyek könnyen felszivódnak, az egyes összetevők jól kiegészitik egymást, nem tartalmaznak szennyező anyagokat és nem toxikusak.

A tápanyagok között kiemelt jelentősége van a zsírsavaknak, különösen a telítetlen zsirsavaknak. Ezek mennyisége, összetétele, aránya nagy jelentőségű  sok  betegség keletkezésében is. A zsír emésztési és felszívódási zavara nem csupán energia hiányt, hanem a zsíroldékony vitaminok, magnézium, cink, szelén és még számos ásványianyag és nyomelem következményes hiányát is jelenti. Ezek hiánya viszont a természetes antioxidánsok, a  gyulladásgátló és az  immunrendszer működését biztosító folyamatokat  károsítja.

Az ujabb táplálék kiegészítők sorába tartozik a Xilamin. Más táplálék kiegészítőknél nagyságrenddel nagyobb mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat. A magas omega-3 tartalom részben a növényi eredetű Perilla olaj-, részben az állati eredetű halolaj tartalomnak köszönhető.  Ezen kívül könnyen felszívódó középszénláncú zsírsavakat (MCT) is tartalmaz. Az összetevők felszívódását speciális hordozórendszer segíti elő.

Xylamin plus készítmény kétféle kapszulát tartalmaz:

FS-ADEK:  omega 3-túlsúlyú zsirsavakat és  zsíroldékony vitaminokat

B-CESIZE: vízoldékony vitaminokat és ásványianyagokat