Skip to main content

Rólunk

A Medicons Kft. 1989-ben alakult magyar tulajdonban lévő gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat.
2023. szeptember 30. napjával társaságunk, a MEDICONS Orvoselektronikai Korlátolt Felelősségű Társaság beolvad az M-Medical Holding Zártkörűen Működő Részvénytársaságba.
Az  M-Medical Holding Zrt. egyetemes jogutódja a MEDICONS Kft-nek.
Több mint harminc éve foglalkozunk a gasztroenterológiai és hepatológiai betegségek államilag támogatott gyógyszeres ellátásával és az ehhez a témakörhöz kapcsolódó szakmai tevékenységekkel, melybe beletartozik a nemzeti és nemzetközi posztgraduális orvosi továbbképzések szervezése, támogatása is.
  • 280 szakmai rendezvényen való részvétel
  • 5 600 magyar résztvevő orvos támogatása
  • 260 tudományos munka szakmai szimpóziumon való megjelentetése
  • 360 szakmai kiadvány
  • A calprotectin teszt (Quantum Blue) első magyarországi bevezetése
  • 13 gyógyszer 90%-os tb. támogatásba való befogadtatása
Munkánkat kizárólag az innováció, a korszerű gyógyszerek, diagnosztikumok, étrendkiegészítők, vitaminkészítmények bevezetése, a minőségre való törekvés, valamint az orvosok és betegek megfelelő színvonalú, objektív tájékoztatására irányuló tevékenység jellemzi.
Mi abban hiszünk, hogy csak úgy szolgálhatjuk megfelelően az emberek érdekeit, ha a gyógyszerek forgalmazásán kívül elérhetővé tesszük számukra az egészség megőrzés céljából gyártott jelenleg legújabb, innovatív termékek ismeretét és beszerzését, hozzájárulva ezzel az emberek életminőségének javításához.
Célul tűztük ki, hogy a gasztroenterológia és hepatológia területén kiemelkedően  innovatív termékeket felkutatjuk és bevezetjük, hozzájárulva ezzel az emberek  életminőségének javításához.
Ennek szellemében kezdtük el a Xylamin plus kapszula forgalmazását.
Úgy érezzük, hogy „A legnagyobb sikereket akkor fogjuk elérni, amikor képessé válunk arra, hogy másokon segítsünk.”
(Charles Francis Haanel)

Gyártó

A mintegy 80 éves múltra visszatekintő németországi székhelyű Bastian Werk GmbH vegyi gyárat Emil Bastian és fia, Dr. Erich Bastian alapították. Első termékük egy, a reumatológiában használatos fürdősó volt, amit később az elektrolit egyensúly fenntartását elősegítő pezsgőtabletta, a Zentramin tabletta és pezsgőtabletta bevezetése követett.

A későbbiekben több nemzetközi céggel (pl. Bofors, AB Leo/ Svédország) működtek együtt különböző gyógyszerek kifejlesztésében és piaci bevezetésében. Az utóbbi években kezdett el a cég kiemelten foglalkozni OTC (nem receptköteles) termékekkel. A legújabban kifejlesztett készítménye a Xylamin plusz kapszula, amely természetes eredetű Ω-zsírsavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz bélbetegek számára.

A cég nagy gondot fordít a kiváló minőségre, a szakemberek és betegek mindenre kiterjedő informálására. A Xylamin plusz kapszula gyártása és minőségi ellenőrzése a mindenkor érvényes GMP (Good Manufacturing Practice – Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat) előírásoknak felel meg, biztosítva ezzel a készítmény optimális és állandó minőségét.

Németországban a Xylamin plus kapszula speciális gyógyászati célú tápszerként van engedélyezve. www.xylamin.de

Magyarországon a Xylamin plus kapszula az OGYÉI-hez bejelentett étrend-kiegészítő készítmény. www.xylamin.hu