Xylamin logo Medicons logo
Happy People

A gyártó

A mintegy 80 éves múltra visszatekintő németországi székhelyű Bastian Werk GmbH vegyi gyárat Emil Bastian és fia, Dr.Erich Bastian alapították. Első termékük egy, a reumatológiában használatos fürdősó volt, amit később az elektrolit egyensúly fenntartását elősegítő pezsgőtabletta, a Zentramin tabletta és pezsgőtabletta bevezetése követett.

A későbbiekben több nemzetközi céggel ( pl. Bofors, AB Leo/ Svédország) működtek együtt különböző gyógyszerek kifejlesztésében és piaci bevezetésében.

Az utóbbi években kezdett el a cég kiemelten foglalkozni  OTC (nem receptköteles) termékekkel, elsősorban a Spirulina alga kivonátból készült bőr- és körömápoló termékcsaláddal, a korábban említett Zentramin termékcsaláddal és a legújabban kifejlesztett készítménnyel, a Xylamin plusz kapszulával , amely természetes eredetű Ω-zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz bélbetegek számára.

A cég nagy gondot fordít a kiváló minőségre, a szakemberek és betegek mindenre kiterjedő informálására. A Xylamin plusz kapszula gyártása és minőségi ellenőrzése a mindenkor érvényes GMP (Good Manufacturing Practice – Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat) előírásoknak felel meg, biztosítva ezzel  a készítmény optimális és állandó minőségét.

Ezt támasztja alá, hogy termékeik kizárólag gyógyszertárakban kaphatók.