Xylamin logo Medicons logo
Happy People

Szakmai tájékoztatók

 

Xylamin plus kapszulák (FS-ADEK és B-CEZISE) természetes eredetű omega-3 zsírsavakat: Perilla- és halolajat, közepes láncú triglicerideket, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő vitaminkészítmény a zsíranyagcsere és az immunrendszer támogatására.

A gyomorsavellenálló zselatin kapszulahéj biztosítja a késleltetett mikrotápanyag- és zsírsavfelszabadulást a vékonybélben.

Speciális, szabadalommal védett hordozórendszer segíti elő az optimális felszívódást.

A többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavak, mint az alfa-linolénsav (ALA) és dokozahexaénsav (DHA) a szervezetben eikozapentaénsavvá (EPA) alakulnak át. Ez utóbbi a sejtfal egyik alkotóeleme. A szervezet önmaga nem tudja előállítani, ezért a táplálékkal kell bejuttatni. A közepes lánchosszúságú zsírsavak (MCT) ezzel szemben lebontás nélkül szívódnak fel a vékonybélből, közvetlenül a májba jutnak, és ott bekerülnek az anyagcsere folyamatba. Ezek szállítják a zsírban oldódó A-, D-, E- és K- vitaminokat a szervezetbe. Az omega-3 zsírsavak segítik a szervezet normál zsírháztartásának (lipidprofil) fenntartását, és közreműködnek az immunrendszer működésében.  

Zsírban oldódó vitaminok

Az E-vitamin, ugyanúgy, mint az A-, D- és K - vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. Antioxidánsként közömbösíti a szabadgyökök káros hatásait, részt vesz az immunrendszer normál működésében.

Az A-vitamin nélkülözhetetlen a szürkületi vakság kialakulásának megelőzésében. Ezenkívül szerepe van a sejtosztódásban, a bőr és a nyálkahártyák épségének fenntartásában, valamint az immunrendszer megfelelő működésében.

A D3-vitamin mindenekelőtt felelős a csontok felépítésének folyamatában szerepet játszó kalcium felvételéért, támogatja az immunrendszer normál működését.

A K-vitamin fontos szerepet játszik a véralvadási faktorok képződésében. Ezenkívül szerepet játszik a normál csontanyagcserében is.

Vízben oldódó vitaminok

A C-vitamin támogatja a normál immunrendszert és védi a sejteket az oxidatív szabadgyököktől. Szerepet játszik a csontok, a porc és inak, valamint a normál kötőszövet képződésében, elősegíti a táplálékból történő vasfelszívódást. Hozzájárul ezeken kívül az bőr, az idegrendszer és vérerek normál állapotának fenntartásához.

A B1-, B2-vitamin, mint koenzimek részt vesznek a normál szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcsere folyamatokban. A B12-vitamin és folsav közreműködik a normál  vérképződési folyamatokban, segít fenntartani a vér normál homocisztein szintjét.

Ásványi anyagok

A vas támogatja az immunrendszer normál működését, részt vesz az anyagcsere folyamatokban és a sejtosztódásban. A vörösvértestek képződéséhez is elengedhetetlen.

A cink és a szelén, mint létfontosságú nyomelemek támogatják a szervezet antioxidáns védőrendszerét - megkötik a szabadgyököket. A cink támogatja az immunrendszer normál működését, az A-vitamin és a zsírsavanyagcserét. továbbá hozzájárul az egészséges csontszerkezethez, a látáshoz, a normál sav-bázis egyensúlyhoz. A cink közreműködik a normál agyi működésben és sejtosztódásban. A szelén antioxidáns, részt vesz a szabad gyökök semlegesítésében, támogatja a normál immunrendszert.

Adagolási javaslat:  naponta főétkezéskor 3 x 1 db FS-ADEK kapszulát (ezüstszínű levél), és másnaponta esténként 1 db B-CEZISE kapszulát (aranyszínű levél) kell bevenni egy-egy pohár vízzel.

Az ajánlott napi adagolási mennyiséget nem szabad túllépni!

 

Fontos figyelmeztetések:Vasraktározási betegség, vaslerakódás esetén a Xylamin plus szedése nem ajánlott. K-vitamin tartalma miatt kumarin típusú véralvadásgátló szerekkel és acetilszalicilsavval nem szedhető, valamint az E-vitamin és az alfa-linolénsav kombinációja miatt kölcsönhatás alakulhat ki, meghosszabbodhat a vérzési idő.

Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Xylamin plusz FS-ADEK kapszula (1 kapszula kb. 687 mg)

Összetevők (100 g-ra számítva): perillaolaj (39,5 g), zselatin, halolajkoncentrátum (14,0g), d-alfa-tokoferol (5,5g), nedvesítőszer (glicerin), közepes láncú triglicerid (C6-C10, 5,5 g), nedvesítőszer (szorbitszirup), színezék (vasoxid), növényi olaj (mogyoró), A-vitamin-palmitát (67mg), fitomenadion (2,2mg), kolekalciferol (0,2 mg).

Átlagos tápanyag-összetétel - FS-ADEK kapszula

 

 

RDA*

Napi adag

3x1 kapszula

ω-3 zsírsavak

-

637,5

                               ebből alfa-linolénsav, mg

-

450

                               dokozahexaénsav, mg

-

187,5

közepes szénláncú triglicerid, mg

-

112,5

A-vitamin, mg

94%

750

E-vitamin, mg

825%

99

K1-vitamin, mg

60%

45

D3-vitamin, mg

96%

4,8

*RDA: felnőttek számára ajánlott napi beviteli érték

 

Xylamin plusz B-CEZISE kapszula (1 kapszula kb. 962 mg)

Összetevők (100 g-ra számítva): Zselatin, kalcium-aszkorbát (18,9g), növényi olaj, nedvesítőszer (glicerin), keményített növényi olaj, szorbitszirup, vas(II)-szulfát (3,2g), kalcium-D-pantotenát (3,1g), cinkoxid (2,6 g), nikotinsavamid (1,6g), szójalecitin, piridoxin-hidroklorid (0,76g), maltodextrin, nátrium-szelenát (7,3mg), riboflavin (0,52g), tiamin-nitrát (0,51g), színezék (vasoxid), folsav (40mg), cianokobalamin (2 mg)

Átlagos tápanyag-összetétel – B-CEZISE kapszula

 

RDA*

Napi adagra vonatkoztatott mennyiség

(megfelel másnaponta 1 kapszulának)

C-vitamin, mg

94%

75

B1-vitamin, mg

181%

2

B2-vitamin, mg

178%

2,5

B6-vitamin, mg

214%

3

B12-vitamin, mg

400%

10

Nikotinsavamid, mg

47%

7,5

Pantoténsav, mg

150%

9

Folsav, mg

100%

200

Cink, mg

100%

10

Vas, mg

36%

5

Szelén, mg

27%

15

*RDA: felnőttek számára ajánlott napi beviteli érték

 

Csomagolás:

Nettó tömeg: 50,8 g (60 x 687 mg /ezüstszínű levél/ + 10 x 962 mg /aranyszínű levél/)

60 db FS-ADEK kapszula (ezüstszínű levél) és 10 db B-CEZISE kapszula (aranyszínű levél) dobozban.

Mindig kapható a kijelölt gyógyszertárakban.

További információkért, valamint a kijelölt gyógyszártárak listájának megtekintéséhez keresse fel a www.xylamin.hu internetes oldalt.

A terméket kisgyermek elől elzárva, hűvös helyen kell tartani!

Az információ kelte: 2010. szeptember

Gyártó: Bastian-Werk GmbH, Németország

Forgalmazó: Medicons Kft. 2040 Budaörs, Károly király u.39.